Mittwoch, 25. November 2020

Betekintés a kulisszák mögé (5.rész): értékesítési csapatunk!


A sikerhez elengedhetetlen értékesítési csapatunk elkötelezettsége. 

Az Energy3000 solar Ausztriában, Olaszországban, Magyarországon, Kelet- és Délkelet-Európában is jelen van a piacon. Ennek megfelelően minden területenre saját értékesítési csapattal rendelkezünk, hogy ezzel is megmutassuk mennyire fontos számunkra a vevőorintált stratégia.  

Értékesítőink minden évszakban bevetésen


Napelemes és energiatárolórendszereinket több gyártótól és beszállítótól szerezzük be, így értékesítési szakembereink széleskörű szaktudása és termékismerete elengedhetetlen a sikeres üzletkötéshez. Dino Smudla értékesítő szerint sok más kvalitásra is szükség van: „Hozzám tartozik Bécs, Felső-, Alsó-Ausztria, Észak-Burgenland és a délkelet-európai régió. A munkám nem csak a meglevő ügyfelekkel való kapcsolattartás, hanem új ügyfelek felkutatása is. Ahhoz, hogy az ember sikeres legyen, jó kommunikációs és tárgyalási készségre, valamint megfelelő szervezési adottságokra van szükség. Szorosan együtt dolgozunk irodai munkatársainkkal, folyamatosan egyeztetünk egymással, hogy a lehető legjobban szolgálhassuk ki vásárlóink igényeit.“Az az állítás nem teljesen igaz, hogy a téli hónapokban az értékesítés kicsit visszahúzódhat és leereszthet. Dino szerint ilyenkor megkezdődik a következö évben megvalósuló porjektek tervezése és elökészítése. Egy igazi sikeres nap csak úgy végződhet, ha munkánk segítségével megint egy kis lépéssel közelebb kerültünk egy „naposabb“ jövőhöz – mindegy milyen évszakban.

Az irodai biztos hátszél


Az Energy3000 solar egy 6 fős csapattal rendelkezik, akik a megrendelések lebonyolítását és a szállítások szervezését végzik. Sabine Dörflinger és Natela Kienast következő módon írja le a munkakört: „Nagyon fontos, hogy az ember bírja a stresszt, rugalmas és felelősségteljes legyen. Fogalmazhatunk úgy is, hogy a megrendelések feldolgozásánál találkozik egymással a beszerzés, az értékesítés, a raktár, a spedíció és az ügyfél. Kommunikatívnak kell lenni és gyakran az is előfordul, hogy hirtelen kell váltani egyik nyelvről a másikra. Sokféle emberrel kell kapcsolatban lenni, ami az egyik legnagyobb kihívás, de a legjobb része is ennek a munkának.“ Natela szerint az egyik legfontosabb, hogy a megrendelés időben megérkezzen ügyfeleihez: „Mindent megteszünk a hibátlan szállítás érdekében, folyamatosan egyeztetünk ügyfeleinkkel és az Energy3000 solar-nál a kollegák közötti összhang is központi szerepet élvez.“

A határon túl

Eisenstadi székhelyünkről a magyar piacra is érkesítünk. Constanze-Nicole Fröhlich, Varga Kornélia és Horváth Balázs munkatársaink kiválóan beszélik a magyar és német nyelvet, rugalmasak, jó az improvizációs készségük és nem utolsó sorban jó koncentrációs és szervezőképességüknek köszönhetően egyszerre több feladatra is képesek koncentrálni. „Nem csak a gép előtt ülünk és egész nap csak várjuk a megrendeléseket; ha kell akkor technikai segítséget is nyújtunk ügyfeleinknek.“- jelenti ki a csapat nagy egyettértésben. Balázs kiemeli a személyes kapcsolattartás fontosságát is: „Folyamatosan kontaktban vagyunk és nagyon sokat beszélünk partnereinkkel. A legjobb az az egészben, hogy legtöbb ügyfelünkkel már baráti kapcsolatot ápolunk.“ Különösen szereti még, hogy az Energy3000-nél családias a légkör, jó a csapat, sok a közös program, és természetesen azt, hogy „a munka sose fogy el!“- jegyzi meg egy mosollyal az arcán. 

Ihr Kommentar